Зустріч Федарації медичних професійних об’єднань із профільними Асоціаціями

16.02.2022 Українська Федарація медичних професійних об’єднань ініціювала зустріч із профільними Асоціаціями.

Особисто вдалося поспілкуватися із Тетяною Знаменською – Президентом Асоціації неонатологів України, доктором медичних наук, професором, заступником директора з перинатології ДУ “Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України”.
Асоціація неонатологів тривалий час опрацьовує досвід світових лідерів у неонатології, веде перемовини та вже реалізує стандарти та протоколи. Адже саме стандартизація в наданні медичної допомоги новонародженим є основним пріоритетом роботи Асоціації. Дитяча смертність, на жаль, проблема про яку не тільки треба говорити, а проводити суттєві зміни у підході медичного персоналу.

“Ми працюємо для людей и на людей”, – відмітила Тетяна Константинівна.

Про державне фінансування, підготовку кадрів, навчальні програми та фармзакупки – говорили про важливе та проблемне наразі.

Склали основні тези аби розпочати працювати на дещо іншому рівні, адже Українська Федерація медичних професійних об’єднань опікується професією та робить все можливе, аби українська медицина продовжувала розвиватися та впроводжувала світові стандарти роботи.

На засідання були представлені й інші Асоціації вузьких педіатричних спеціальностей. Одним словом – проблем багато і вони почуті нами.

Ми вже працюємо над створенням публічного звернення до Міністерства охорони здоров’я із проблемами, які вже сьогодні необхідно розв’язувати, аби завтра для інших поколінь було кращим.

Leave a Reply