Представники УФПМО увійшли до робочої групи МОЗ з посилення ролі приватних медзакладів

Представники УФПМО увійшли до робочої групи МОЗ з посилення ролі приватних медзакладів

Команда Української федерації професійних медичних об`єднань (УФПМО) активно долучилася до ініціативи Міністерства охорони здоров’я з утворення робочої групи, спрямованої на посилення ролі приватних медичних закладів у відновленні та розвитку системи охорони здоров’я.

Згідно з наказом МОЗ №1245 від 10 липня 2023 року створена робоча група.

Вона стане постійно діючим консультативно-дорадчим органом, який об’єднав представників МОЗ, Національної служби здоров’я України, керівників приватних медичних закладів та інших експертів.

Серед них:

  • професор Микола Львович Анкін, завідувач кафедри ортопедії і травматології № 2 Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, головний лікар Київської обласної клінічної лікарні;
  • професор Олександр Петрович Волосовець, Член-кореспондент Національної академії медичних наук України з педіатрії, доктор медичних наук.

Наказом №1523 від 25 серпня 2023 року затверджено Положення про робочу групу.

Документ передбачає, що робоча група буде активним консультантивним органом, що готуватиме письмові фахові рекомендації, аналітичні довідки та пропозиції щодо удосконалення нормативно-правових актів у сфері охорони здоров’я. Засідання робочої групи будуть проводитися за потреби з метою обговорення та вирішення актуальних питань.

Це відкриває широкі можливості для співпраці між державним та приватним секторами в реалізації ефективних стратегій у галузі охорони здоров’я.

Leave a Reply